Şef Serkan Aksoy'dan, enginar, karides, bezelye ve istiridye kullanarak hazırlayabileceğiniz bir tarifle karşınızdayız. Özel günlere çok yakışacak köz karides tarifini, mutlaka defterinize ekleyin.
1 adet istiridye, açılmış, doğranmış (suyunu sosa kullanabilirsiniz)
50 gr bezelye iç, haşlanmış ve ayıklanmış
50 gr tereyağı
1 adet limon
100 gr balık suyu
1 kaşık baharatlı, sarımsaklı sade yağ
Tuz, karabiber
Köz Karides
Nasıl Yapılır
1 enginarı suyu çıkana kadar ince ince rendeleyin. Diğer enginarı, yarım soğanı doğrayıp zeytinyağında kavurun.
Daha sonra diğer enginarı da doğrayın ve limon suyu da ekleyerek soteleyin. 1-2 kaşık krema ekleyin ve püre yapın. Püre yaptığınız enginarın üzerine dilimlenmiş enginarları tatlandırıp dizebilirsiniz.
Karideslere biraz yağ ekleyerek pürmüz yardımı ile kabuklarını yakın. Ayıkladıktan sonra zeytinyağı ve tuz ile marine edin.
Daha sonra yine pürmüz ya da ızgara yardımı ile pişirin. Tabağa alarak sarımsaklı sade yağ ile tatlandırabilirsiniz.
Sos için; balık suyu, limon suyu ve tereyağını çektirerek bağlayın. Dikkat etmeniz gereken yağ miktarının su miktarının önüne geçmemesi.
Bu durum kesilmeye yol açabilir. Ayıklayıp doğradığınız istiridyeyi ilave edin. Ayıklanmış, haşlanmış bezelyeyi de ilave edip tatlandırın. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.