Şehrazat Tatlısı
Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim...
Patateslerin kabuklarını soyup zar şeklinde kesin. Taze soğanları ve dereotunu temizleyip kıyın. Salçalık biberi ince zar şeklinde doğrayın. Tuz, karabiber ve pulbiberi bir kasede harmanlayın.
Krema, baharat karışımı ve yumurtaları bir kaseye alıp iyice çırpın. Kapari, kıyılmış taze soğan ve dereotunu yumurtalı
karışıma ilave edip tekrar karıştırın.
Zeytinyağını teflon tavada hafifçe ısıtın. Zar şeklinde kesilmiş patatesleri ekleyip arada bir karıştırarak pişirin. Yumurtalı
karışımı ilave edip orta ateşte her iki tarafını çevirerek pişirin. Üçgen şeklinde dilimleyip sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.