Salçalı Yumurta

Salçalı Yumurta
20 Haziran 2024

yumurtaların domates salçası, soğan ve biber gibi malzemelerle birlikte pişirilerek hazırlanan bir yemektir. Bu malzemeler genellikle yağda kavrulur ve içine kırılan yumurtalar eklenerek karıştırılarak pişirilir. Salçalı yumurta, kahvaltılarda veya hafif öğünlerde tercih edilen, lezzetli ve doyurucu bir seçenektir. Farklı bölgelerde çeşitli versiyonları bulunabilir. Şimdi gelelim salçalı yumurta tarifinin yapımına;

Poşe yumurta tarifi tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon salçalı yumurta kaç kaloridir?

Bir porsiyon salçalı yumurta 148 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Salçalı Yumurta için

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, pul biber
Salçalı Yumurta

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle bir kaseye yumurtaları kırın ve bahartları ilave edip çırpın.
  2. Geniş bir tavada yağ ila salçayı kısık ateşte kavurun.
  3. Çırpılmış yumurtayı ilave edip pişirmeye başlayın.
  4. Salçalı yumurta servise hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Servis etmeden önce salçalı yumurtanın üzerine taze doğranmış maydanoz veya dereotu ile süsleyebilirsiniz.

Üzerine tereyağlı veya zeytinyağlı pul biber gezdirebilirsiniz.

Dilerseniz yumurtaları tek tek üzerine kırabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Yumurtaları kırdıktan sonra tencerenin kapağını kullanarak yumurtaların daha düzgün pişmesini sağlayabilirsiniz.

  • Salçalı yumurtayı kısık ateşte pişirmek, malzemelerin lezzetlerinin daha iyi bir şekilde birleşmesini sağlar. Ayrıca yumurtanın dağılmasını önleyecektir.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo