İlk kez Asya'da hazırlanan erişte, kısa süre içinde dünyaya yayılmaya başlamıştır. Demir, protein ve fosfor değeri yüksek olan bu besin, genellikle kış için hazırlanır ve 3 ay boyunca saklanabilir. Çin'de 'la mien', Amerika'da 'noodle', Orta Asya'da ise 'kesme' olarak adlandırılır. Kurutularak saklanan eriştenin içerisinde, kalsiyum deposu olarak bilinen beyaz peynir ve zihinsel gelişimin önemli destekçilerinden olan ceviz kullanılır. Dilerseniz, el emeğiyle hazırlanan ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan peynirli cevizli erişte tarifine başlayabiliriz.
Üzeri için
Peynirli ve Cevizli Eriştenin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Peynirli ve Cevizli Erişte Kaç Kaloridir?
Peynirli ve cevizli eriştenin bir porsiyonu, yaklaşık 135 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olan bu tarifi, ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.
Öğle ve akşam öğünlerinde sunabileceğiniz hamur işi tariflere göz atarak sofralarınızı renklendirebilir, yeni tatlar keşfedebilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Teşekkür ederiz.