Yumurtalı Simit

Yumurtalı Simit
06 Kasım 2024

Simit, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olup, her zaman kahvaltı sofralarının baş köşesinde yer alır. Ancak, klasik simidi bir adım daha ileriye taşımak isterseniz, işte size hem pratik hem de doyurucu bir öneri kısa sürede hazırlayabileceğiniz, güne enerjik bir başlangıç yapmanızı sağlayacak nefis bir seçenek. İşte yumurtalı simit tarifi:

Bagel Sandviç tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon yumurtalı simit kaç kaloridir?

Bir porsiyon yumurtalı simit 350 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yumurtalı Simit için

Malzemeler

  • 4 adet simit
  • 4 adet yumurta 
  • Tuz, karabiber 
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı 
Yumurtalı Simit

Nasıl Yapılır

  1. Simitleri ortadan ikiye kesin ve iç taraflarını hafifçe çıkarın ve bir boşluk oluşturun.
  2. Tavaya tereyağını ekleyip ısıtın.
  3. Simitlerin iç kısımlarına birer yumurta kırın üzerine tuz ve karabiber serpin.
  4. Kapağını kapatıp kısık ateşte yumurta istediğiniz kıvamda pişene kadar bekleyin.
  5. Yumurtalar pişince, simitleri tavadan alıp sıcak olarak servis edin.
Servis Önerisi
  • Yumurtalı simiti, taze roka, maydanoz veya nane gibi yeşilliklerle servis edebilirsiniz.
  • Çayın yanında mükemmel bir uyum yakalayacak olan yumurtalı simit, taze sıkılmış meyve suyu ile de servis edebilirsiniz.
  • Eğer daha zengin bir kahvaltı sofrası hazırlıyorsanız, yumurtalı simiti zeytin çeşitleri ve beyaz peynir ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Simitlerin içini çıkarırken çok fazla açmamaya özen gösterin, aksi takdirde yumurta sızabilir ve istenilen şekli bulmaz.
  • Yumurtayı simidin içine dökerken dikkatlice yerleştirin ve simidin altının çok ısınmamasına özen gösterin. Aksi takdirde, yumurta hızla pişer ve istediğiniz kıvama gelmeyebilir.
  • Yumurtaların daha pürüzsüz ve kremamsı olmasını istiyorsanız, simitleri düşük ısıda pişirin. Böylece yumurtalar daha kontrollü bir şekilde pişer ve kıvamları tam istediğiniz gibi olur.
  • En iyi sonuç için taze simit kullanmak oldukça önemlidir. Bayat simitler, yumurtayı tutmakta zorlanabilir ve lezzeti etkileyebilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo