Yemek tarifleri arasında her türlü ızgara sebzelere, çiğ sebzelere ve cipslere yakışan bir sostur. Bir kilo elmanın kabuğunu soyup küçük küpler şeklinde doğrayın. Kararmaması için limonlu suda 10 dakika kadar bekletin. 1 çorba kaşığı zeytinyağını sos tenceresinde ısıtıp 5 santim kadar çubuk tarçın, bir çay kaşığı anason tohumu, birer tutam pulbiber, zencefil ve ezilmiş karanfili ilave edin. Kısık ateşte 1-2 dakika kadar kavurun. 1 çay kaşığı zerdeçal ve doğranmış elmaları ekleyip 5-6 dakika pişirin ve 4 çorba kaşığı su ilave edin. Karışımın üzerini örtüp arada bir karıştırarak 15 dakika kadar pişirin. Elmalar yumuşayınca tencerenin içinde çatal ya da kaşıkla ezip 4 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin. Ocağın ısısını yükseltip sürekli karıştırarak koyu bir kıvam elde edinceye kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp çubuk tarçını içinden çıkarın.
Teşekkür ederiz.