Antep Mutfağı Yemekleri
Antep mutfağı, Güneydoğu Anadolu mutfağına önemli katkıları olan bir mutfaktır. Et yemeklerinin ağırlıklı olduğu Antep mutfağı, ortalama 250 özgün yemek çeşidine ev sahipliği yapmaktadır. Gaziantep mutfağı, baharat çeşitliliği ve kurutulmuş gıdaları ile ön plana çıkar. Beyran çorbası, Ali Nazik, kelle paça çorbası, kuru patlıcan dolması, lahmacun, içli köfte, baklava, bülbül yuvası, katmer gibi yemekler Antep mutfağının en sevilen yemekleri arasında yerini alır. Yalnızca ülkemize değil, dünya mutfağına da katkıda bulunan Antep mutfağında antep fıstığı kullanımı son derece yaygındır. Gaziantep, UNESCO tarafından 2015 yılında gastronomi dalında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilmiştir. Gastronomiye büyük katkılar sağlamış Antep mutfağı yemeklerine ve daha fazlasına buradan ulaşabilirsiniz.