Sarımsak Kebabı (Gaziantep)

Sarımsak Kebabı (Gaziantep)
23 Ağustos 2021

Dilerseniz, patlıcan kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sarımsak Kebabı (Gaziantep) için

Malzemeler

  • 1.5 kg taze baş sarımsak
  • 500 gr iri çekilmiş kıyma (dana~kuzu karışık)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
Sarımsak Kebabı (Gaziantep)

Nasıl Yapılır

  1. Kıymayı derin bir kapta tuz ve karabiberle yoğurun. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
  2. Şişlere kabuklarını soymadan bir baş sarımsak bir köfte dizin. Izgara telini hafif yağlayıp hazırladığınız şişleri pişirin.
  3. Tepsiye sıralamayı bozmadan şişten çıkararak yerleştirin. Üzerine nar ekşisini sulandırarak bir miktar gezdirin.
  4. Önceden ısıtılmış 230 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika kadar üzeri alüminyum folyo ile kapalı olarak pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo