Yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan soğan, dolma yapımında da kullanılır. Kars yöresi ile özdeşleşen soğan dolması, düşük kalorili ve lezzetli bir yemektir. Soğan dolmasının iç harcında kıyma ve pirinç kullanılır. Harç soğana doldurulduktan sonra, tencerede pişirilir. 20-25 dakikada hazırlanan bu yemek, kalabalık sofraların da vazgeçilmezidir. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, soğan dolması nasıl yapılır birlikte görelim.
Soğan dolması nerede meşhur?
Soğan dolması, Türk mutfağının önemli bir lezzeti olarak bilinir. Türkiye'de özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak tüketilir ve yöresel olarak farklı tariflerle yapılmaktadır. Bununla birlikte, Türkiye dışında da bazı bölgelerde benzer tarifler bulunmaktadır. Örneğin, Yunanistan'da "Gemista" olarak adlandırılan dolmalar, bazen soğan da kullanılarak yapılabilmektedir. Ayrıca, Orta Doğu ve bazı Avrupa ülkelerinde de benzer dolma tarifleri bulunmaktadır.
Bir porsiyon soğan dolması kaç kaloridir?
Bir porsiyon soğan dolması 180 kaloridir?
Nefis dolma tarifleri arayanlar için kabak çiçeği dolması ve zeytinyağlı biber dolması tarifini buraya bırakıyoruz.
Malzemeler:
İç harcı için:
Sosu için:
Üzeri için:
Teşekkür ederiz.