En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13980 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1240 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2313 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4982 Tarif
Salata ve Meze
1233 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8620 Tarif
Yöresel
1970 Tarif
Popüler Tarifler
Sebzeli Krep
Kayseri Mantısı
Anasayfa
Tarifler
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Antep Fıstıklı Baklava
Antep Fıstıklı Baklava
18 Eylül 2023
Hazırlanma Süresi :
40 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Analı Kızlı
Tereyağlı konya gevreği
Misa rezy
Kar yağdı tatlısı
Lotus Cheesecake
Patatesli içli köfte
Asla Derin Dondurucuya Koymamanız Gereken 9 Besin
Yılbaşı Menüsü: Yeni Yıl Sofralarına Özel 40 Yılbaşı Yemeği
Yılbaşı Filmleri: Yeni Yıl Temasıyla İçinizi Isıtacak En İyi 53 Film Önerisi
Dünyanın En İyi Sebze Yemekleri Açıklandı: Türkiye'den 5 Yemek Listede
Peru Biberi (Karabiber Ağacı) Nedir, Nasıl Kullanılır?
Yağlamanın Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
Antep Fıstıklı Baklava için
Malzemeler
650 g baklavalık un
7 yumurta sarısı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 silme çay kaşığı karbonat
Açmak için
400 g nişasta
Şerbeti için
1.750 g toz şeker
1 litre su
Antep Fıstıklı Baklava
Nasıl Yapılır
Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 5-10 dakika kaynatın. Unu büyük bir karıştırma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın.
Yumurta sarılarını ve diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru 5 büyük bezeye ayırın. Bu bezeleri de kendi aralarında 20 eşit bezeye bölün. Toplamda 100 küçük beze elde edin.
Tüm bezelerin üzerini temiz bir bezle örtün. Bezeleri tek tek üzerine nişasta serpip pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Her 20 bezeyi bu şekilde açarak üst üste dizin. 20 kat olduğunda oklavayla olabildiğince ince açarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerini Antepfıstığı ile kaplayın. Diğer 20 kat bezeyi de açıp tepsiye yerleştirin.
20’li gruplar halinde tüm bezeler ve fıstıklar bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayın. Keskin bir bıçakla dilimler kesin.
Tereyağını eritin ve baklavanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Üzerine bir tepsi kapatın ve şerbeti çekene kadar bekletip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Yöresel Tarifler
Bayram Tatlıları
Antep Mutfağı Yemekleri
Tatlı Atıştırmalık Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Şerbetli Tatlılar
60 Dakika
Altın Bilezik Tatlısı
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
50 Dakika
Şehrazat Tatlısı
Aslican
Şerbetli Tatlılar
45 Dakika
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Şerbetli Tatlılar
45 Dakika
Kesme İrmik Tatlısı
Şerbetli Tatlılar
55 Dakika
Balkız Tatlısı
Şerbetli Tatlılar
105 Dakika
Havuç Dilim Baklava
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.