Sebzeli Gaziantep Lahmacunu

Sebzeli Gaziantep Lahmacunu
07 Ocak 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Sebzeli Gaziantep Lahmacunu için

Malzemeler

  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • 1 demet maydanoz
  • 250 gr taze sarımsak
  • 250 gr dolmalık biber
  • 250 gr salçalık kırmızıbiber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Lahmacun hamuru
Sebzeli Gaziantep Lahmacunu

Nasıl Yapılır

Maydanozları yıkayıp kıyın. Taze sarımsakları temizleyip incecik doğrayın. Dolmalık biber ve salçalık kırmızıbiberin çekirdeklerini temizleyip kıyın. Kıyma, maydanoz, biber, domtes salçası, baharat ve tuzu bir kapta karıştırın. Lahmacun hamurlarını yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerlerine hazırladığınız harçtan bir miktar yayın. Odun fırınında pişirip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo