Beyran Çorbası (Gaziantep)

Beyran Çorbası (Gaziantep)
23 Eylül 2023

Gaziantep'in meşhur lezzetlerinden biri olan beyran çorbası, kuzu etiyle hazırlanan bir yemektir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen bu besin, özellikle kış aylarında tüketilir. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi haline gelmiştir. Protein değeri yüksek olduğu için, kas gelişimini destekleyerek kemik erimesi riskini düşürür.  Beyran çorbası faydaları yanı sıra lezzetiyle de meşhur bir tariftir. Özel lokantalarda yapımı 13 saat süren antep usulü beyran çorbası tarifi püf noktalarıyla birlikte sizlere sunuluyor. 

1 Porsiyon Beyran Çorbası Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan beyran çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 360 kaloridir. Besin değerleri bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerinde küçük porsiyonlarla tüketebilirsiniz. Dilerseniz, düşük kalorili işkembe çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Türk mutfağının en özel yöresel yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, akşam öğünlerinde sunabileceğiniz özdeşleşen çerkez tavuğu tarifine göz atabilirsiniz. Kış aylarının sevilen diğer çorbalarından soğan çorbası ya da kereviz çorbası yapmayı da düşünebilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 10 Kişi Kaydetti
Beyran Çorbası (Gaziantep) için

Malzemeler

  • 1 kg kuzu incik
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 5~6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 8 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
Beyran Çorbası (Gaziantep)

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle düdüklü tencereye kuzu etini, kabuklarını soyduğunuz bütün sarımsakları ve suyu ekleyip haşlayın.
  2. Haşladığınız eti küçük parçalar halinde didikleyin. Et suyunu ve yıkadığınız pirinci ekleyip pirinci haşlayın.
  3. Üzerine tereyağı, salça, pul biber, tuz ve karabiberi ilave edip 2-3 dakika kaynatın. Etleri ilave edip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Çorbanın lezzetini arttırmak için et suyu ile haşlayabilirsiniz.
  • Pirinci ilave etmeden önce sudan geçirip süzün. Bu sayede nişasta miktarını azaltabilirsiniz.
  • Kullanacağınız sarımsakları ezin ve suyunu çorbaya ilave edin. 
  • Kırmızı et sevmeyenler, standart tarifi tavuk eti ile hazırlayabilir.
  • Çorbayı servis ederken üzerini baharatlar ile tatlandırın ve limon suyu ekleyin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo