Bayramın en lezzetli sembolü haline gelen baklava, birçok farklı şekilde hazırlanabilir. İnce ince açılmış yufkaların ceviz ve fıstıkla doldurulduktan sonra pişirilmesiyle hazırlanan baklava; hem göze, hem de damağa hitap eden bir tatlıdır. Peki, incecik yufka ile ev baklavası nasıl yapılır? en sevilen baklava çeşitleri nelerdir? Evde kolayca hazırlayabileceğiniz baklava tariflerini ve püf noktalarını yazımızda derledik. İşte, kolayca hazırlayabileceğiniz nefis mi nefis 12 bayramlık ev yapımı baklava tarifi:
İsminden anlaşılacağı gibi köy yerlerinde sık sık ikram edilen cevizli baklavayı, listemize eklememek olmazdı.. Cevizli köy baklavası lezzetiyle hazır olarak satılan baklavaları aratmayacak.
İsmini yufkanın inceliğinden alan gazete baklavası; hem göze, hem de damaklara hitap ediyor. Bayramı dolu dolu bir lezzetle geçirmek isteyenler için, gazete baklavası ideal bir seçim olacak.
Klasik tariflerden sıkılanlar için de bir önerimiz var. Tabanı kek hamuru ile hazırlanan kekli baklavanın iç harcını ceviz ile dolduruyoruz. Üzerini ince açılmış yufkalarda sardıktan sonra, size yalnızca afiyetle yemek kalıyor.
Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan muhallebi ve baklavayı bir araya getirdik. Baklava yufkalarını muhallebi ile doldurduktan sonra fırına veriyoruz. Pişen baklavaların üzerini antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
Bildiğiniz tüm baklavaları unutturacak nefis bir tarifimiz var. İnce açılmış yufkaları antep fıstığı ile doldurduktan sonra rulo şeklinde sarın ve fırına atın. Dilerseniz, dürüm baklavaları kaymak ile birlikte servis edebilirsiniz.
Bildiğiniz baklavalardan daha kolay bir şekilde hazırlanan ve şık sunumuyla gönülleri fetheden bir önerimiz daha var. Baklava hamurunu incecik açtıktan sonra oklava ile şekil verebileceğiniz nefis oklava baklavasını, ceviz ile doldurduk. Son olarak üzerine tereyağı sürdükten sonra, size yalnızca sabırla pişmesini beklemek kalıyor.
Baklava denildiğinde ilk akla gelen çeşitler cevizli ve antep fıstıklı olsa da, bu kez bal kabağını da tarifimize ekliyoruz. Bal kabaklarını püre haline getirip, yufkaların içine doldurduktan sonra şerbet ile tatlandırmayı unutmayın.
Çorum mutfağına özgü bir şekilde hazırlanan baklavalar; hem görünümü, hem de lezzetiyle sofranın yıldızı olacak. Çıtır çıtır hamur ve cevizli iç harç ile doldurulan çorum baklavasını, kaymakla birlikte servis edebilirsiniz.
Peynirli baklava mı olur hiç dediğinizi duyar gibiyim. Tüm ön yargılarınızı kıracak, şerbetiyle baymayacak bir tarif arıyorsanız, peynirli baklava tam size göre! Adım adım anlatımıyla peynirli baklava yapımına tarif detaylarından ulaşabilirsiniz.
Görünümü ile ağızları sulandıran kare baklavalar ile listemizin sonuna geliyoruz. İnce çekilmiş antep fıstıkları ile doldurulan kare baklavayı hazırlaması 30, pişirmesi ise yaklaşık 45 dakika.
Listemize klasik ev baklavası ile giriş yapıyoruz. Hamurunu açmak biraz zahmetli olsa da, verilen tüm emeklere değecek bir tarifimiz var. Hazırlaması 30, pişirmesi ise 25 dakika süren kuru baklavayı, antep fıstığı ile lezzetlendirebilirsiniz.
Baklava dediğin fıstıksız olmaz diyenler için, klasik bir tarifle listemize devam ediyoruz. İncecik açılmış yufkaları, antep fıstığı ile doldurduk ve ortaya nefis bir tat çıktı. Hazırladığınız baklavaların yanına bir top dondurma eklemeyi ihmal etmeyin.
Sofranızdan sevdiklerinizin ve kahkahaların eksik olmayacağı bir bayram geçirmeniz dileğiyle..
Şunlara da göz atın;