Makarna birçok insanın favori yemekleri arasında yer alır. Makarna yemeklerinin çoğu lezzetli soslarla boğulduğundan, makarnanın kendisini baharatlamak için fazla düşünmeyebilirsiniz. Elinizde sos yoksa birkaç basit baharat ve biraz tereyağı veya zeytinyağı ile lezzetli bir makarna yemeği hazırlayabilirsiniz. Ayrıca kendi makarnanızı yapabilir ve baharatları hamurun içine katabilirsiniz. Pişirme sırasında suyu uygun şekilde baharatlamak da lezzetli bir makarna yemeği yaratmanın önemli bir parçasıdır. Sizler için makarna nasıl baharatlanır anlattık. İşte, makarna nasıl baharatlanır:
Pişmiş Makarnaya Baharat Eklemek
- Basit bir yağ ve sarımsak sosu deneyin. Bu, makarna servis etmenin lezzetli, rahatlatıcı ve kolay bir yoludur. Makarnaları pişirirken, yaklaşık 1⁄2 su bardağı sızma zeytinyağı, 3 diş kıyılmış sarımsak ve 1 çay kaşığı (5 gram) tuzu bir tavada kısık ateşte pişirin. Karışımı ara sıra karıştırın ve yaklaşık 8 dakika veya sarımsak yumuşayana ve altın rengi alana kadar pişirin. Pişmiş makarnayı ve yaklaşık 1⁄4 su bardağı (59 mL) pişirme suyunu zeytinyağına ekleyin ve iyice karıştırın.
- Biraz parmesan peyniri serpin. Parmesan, hemen hemen her makarna yemeğiyle iyi giden klasik bir ektir. Basit bir tereyağı veya zeytinyağı sosuyla makarnanın üzerine serpin veya marinara, alfredo veya pesto sosa ekstra boyut eklemek için kullanın.
- Taze parmesan peyniri, popüler önceden rendelenmiş veya toz haline getirilmiş çeşitlerden daha lezzetlidir. Marketteki şarküteriden bir parça parmesan alın ve doğrudan taze pişmiş makarnanızın üzerine rendeleyin.
- Diğer baharatlarla denemeler yapın. Makarna çok yönlü bir yemektir, bu nedenle hemen hemen tüm tuzlu baharatlarla iyi gidebilir. Basit bir tereyağlı makarna yapmayı ve kekik, maydanoz, fesleğen, biberiye veya adaçayı gibi klasik İtalyan baharatları eklemeyi deneyin. Zerdeçal, kimyon ve hatta kakule gibi baharatları da deneyebilirsiniz.
- İhtiyacınız olan baharat miktarı, zevkinize ve kullandığınız baharatın türüne bağlı olacaktır.
Makarna Hamuru Nasıl Baharatlanır?
- Biraz un ve tuzu karıştırın. 4-6 porsiyon makarna yapıyorsanız 2 su bardağı (240 gram) un ve ½ çay kaşığı (2,5 gram) tuz kullanın. Un ve tuzu bir karıştırma kabında çatal yardımıyla çırpın.
- Seçtiğiniz baharatı ve 3 büyük yumurtayı ekleyin. Un ve tuz karışımının ortasına derin bir çöküntü oluşturun ve içine yumurtaları kırın. Yumurtalara seçtiğiniz baharatı ekleyin, ardından yumurtaları ve baharatları bir çatal yardımıyla çırpın.
- Hamuru temiz bir tezgaha alıp yoğurun. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra kaseyi ters çevirin ve hamuru ve kalan çiçeği temiz, düz bir yüzeye dökün. Hamuru yavaşça kendi üzerine katlayın, düzleştirin ve sertleşene kadar tekrarlayın. Ardından hamuru yoğurmaya başlayın. Hamur pürüzsüz, esnek ve bıçakla kestiğinizde içinde çok az baloncuk olana kadar yoğurmaya devam edin.
- Hamuru en az 30 dakika dinlenmeye bırakın. Hamur topunu temiz, kuru bir karıştırma kabına koyun ve kaseyi plastik sargı veya yemek tabağı ile örtün. Hamuru oda sıcaklığında yaklaşık yarım saat, buzdolabında 24 saat kadar bekletin.
- Makarnayı açıp dilediğiniz gibi şekillendirin. Hamurunuzu iyi unlanmış bir yüzeye koyun ve 4 veya daha fazla eşit parçaya bölün. Makarna makineniz varsa, hamuru makinenizin talimatlarına göre besleyin. Makarnayı merdane ile de düzleştirip elinizle şeritler halinde kesebilirsiniz.
- Makarnanız hazır olduğunda, hemen pişirebilir veya sonraya saklayabilirsiniz. Makarnanızı bir elbise askısında veya elbise kurutma rafında gece boyunca kurutabilir veya bir fırın tepsisinde dondurabilir ve ardından pişirmeye hazır olana kadar dondurucuda güvenli kaplarda saklayabilirsiniz.
Makarna Suyu Nasıl Baharatlanır?
- En iyi emilim için ince taneli bir tuz seçin. Pişirme sırasında suya tuz eklemek, eriştelerinizin lezzetini artıracak ve tüm yemeğin lezzetini artıracaktır. Bazik sofra tuzu gibi ince taneli tuzlar, kaba taneli tuzlardan daha hızlı çözülür ve eriştelerinize daha kolay emilir.
- Su kaynamaya başlayınca tuzu ekleyin. Su kaynama noktasına gelince makarnayı ve tuzu suya karıştırın. Su kaynayana kadar beklemek, tuzun kaynama sürecini yavaşlatmasını engelleyebilir ve tencerenize gelebilecek zararı da en aza indirebilir.
Şunlara da göz atın;
- Makarna tarifleri
- Pilav ve makarna tarifleri
- Taze makarna nasıl saklanır?
- Makarna nasıl pişirilir?