Mutfağınızda sadece bir kaşık domates salçası varsa, lezzetli yemekler yapmaya hazırsınız demektir! Salçalı makarnadan menemene, sulu köfteden tavuk soteye kadar 7 pratik tarifle hem zaman kazanacak hem de sofranıza renk katacaksınız. Az malzemeyle çok lezzet arayanlar için bu öneriler tam bir kurtarıcı…
Malzemeler: Yumurta, yeşil biber, domates salçası, domates, zeytinyağı, tuz
Hazırlık: Biberleri zeytinyağında soteleyin, salça ve doğranmış domatesi ekleyin, pişince yumurtaları kırın, karıştırın veya üzerine bırakın.
Malzemeler: Makarna, domates salçası, sarımsak, sıvı yağ, tuz
Hazırlık: Makarnayı haşlayın. Ayrı bir tavada salça ve sarımsağı kavurun, makarnayı ekleyin, karıştırın.
Malzemeler: Kuru fasulye, soğan, domates salçası, sıvı yağ, tuz
Hazırlık: Soğanı kavurun, salçayı ekleyin, haşlanmış fasulyeyi ilave edin. Biraz su ve baharatla pişirin.
Malzemeler: Köftelik kıyma, ince bulgur, yumurta, salça, patates
Hazırlık: Köfteleri yoğurun, küçük yuvarlayın. Salçalı su hazırlayıp içine patates ve köfteleri atın, pişirin.
Malzemeler: Tavuk göğsü, domates salçası, soğan, biber
Hazırlık: Soğan ve biberi kavurun, tavuğu ekleyin. Salçayı katıp az suyla pişirin.
Malzemeler: Patates, soğan, domates salçası, sıvı yağ
Hazırlık: Soğanı kavurun, salçayı ekle.yin Küp doğranmış patatesleri ve suyu koyun, pişirin.
Malzemeler: Tel şehriye, domates salçası, sıvı yağ, nane
Hazırlık: Salçayı kavurun, su ekleyin, kaynayınca şehriyeyi atın. Baharatlarla tatlandırın.
Şunlara da göz atın: