Portakal Kabuklu Badem Tatlısı

Portakal Kabuklu Badem Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Portakal Kabuklu Badem Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
  • 1 çay bardağı tuzsuz ve kabuksuz badem
  • 7 su bardağı süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1.5 kahve fincanı pirinç unu
  • Yarım kahve fincanı mısır nisaştası
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 kahve fincanı hindistancevizi
Portakal Kabuklu Badem Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Badem ve portakal rehiyalı bir tatlı akşam ikramlarınız için güzel bir seçenek olacaktır. Bademleri robottan geçirin.
  2. Üzümleri yıkayıp süzün. Süt, tuz, 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu ve toz şekeri tencereye alıp kaynatın.
  3. Nişasta ve pirinç ununa soğuk suyu ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan süte yavaşça karıştırarak bu karışımı ekleyin.
  4. Süt boza kıvamına gelince, ezilmiş badem, hindistancevizi ve 1 su bardağı üzümü ilave edin.
  5. Karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaselere paylaştırıp badem ve rendelenmiş portakal kabuğuyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Sade badem tatlısını notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo