Kaymaklı Kadayıf Tatlısı

Kaymaklı Kadayıf Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kaymaklı Kadayıf Tatlısı için

Malzemeler

  • 200 gr tel kadayıf
  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı iri kırılmış Antep fıstığı
  • Kaymak
Kaymaklı Kadayıf Tatlısı

Nasıl Yapılır

Büyük bir tavayı ısıtın. Tereyağını ekleyip eritin. Büyük parçalar şeklinde koparılmış tel kadayıfı ilave edip 10 dakika kavurun. Şekeri ilave edip 5 dakika daha kavurun. Kavrulmuş kadayıfı tepsiye alın. Bir süre bekletip kareler şeklinde kesin. Antep fıstığı serpip birer parça kaymakla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo