Patatesli Pide

Patatesli Pide
29 Ekim 2023

Patates; yemeklerin yanı sıra hamur işi tariflerinde de sık sık kullanılır. Özellikle pide ve börek çeşitleri bu tariflerin başında gelir. Hazırsanız, nefis patatesli pide nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrenmek için tarife geçebiliriz.

Pide yapımında ihtiyaç duyacağınız evde yumuşak pide hamuru tarifini de notlarınız arasına ekleyin. Alternatif olarak sebzeli pide tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Patatesli Pide için

Malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 40 gr yaş maya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz

İç malzeme

  • 4 büyük patates
  • 2 soğan
  • 2 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Maydanoz
Patatesli Pide

Nasıl Yapılır

  1. Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. Tereyağını eritin. Unu yoğurma kabına aktarın.
  2. Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağının bir kısmını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun.
  3. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Çatalla iyice ezin.
  4. Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.Tereyağının kalanı ile soğanları kavurun. Patatesi ilave edip iyice karıştırın.
  5. Karabiber, kırmızı pul biber ve tuzu ekleyin. Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru tekrar yoğurup 8 parçaya ayırın. Her parçayı merdaneyle yuvarlak açın.
  6. Patatesli karışımı hamurlara paylaştırın. Kenarlarını iç tarafa doğru kıvırın. Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sürün.
  7. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcakken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Kahvaltı sofralarında yer verilen patatesli gözleme tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo