İrmikli Ayva

İrmikli Ayva
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

İrmikli Ayva için

Malzemeler

  • 2 ayva
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı lohusa şekeri (ayvaya pembe rengini vermek için)
  • 1 su bardağı süt
  • 50 gr irmik
  • 50 gr toz şeker
  • Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
  • 50 gr yaban mersini
  • 30 gr tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 su bardağı ayva kompostosunun suyu
  • Yarım su bardağı soğuk su
  • 1 yaprak jelatin

Süslemek için

  • Yaban mersini
  • Minik rulo gofret
İrmikli Ayva

Nasıl Yapılır

Kışın en sağlıklı ve en güzel meyvelerinden ayvalı irmik tatlısı. Ayva kompostosu için ayvaların kabuklarını soyun ve ufak doğrayın. Bir tencerede 1.5 su bardağı su ile ayvaları haşlayın ve daha sonra şekeri ilave edip karıştırın. Şurubu koyulaşınca ocaktan alın. İçindeki ayvaları çatalla ezerek püre haline getirin. Suyunu jöle için ayırın.

Başka bir tencerede kalan süt, toz şeker, lohusa şekeri, rendelenmiş limon kabuğu ve tuzu kaynatın. Karıştırırken irmiği ekleyin. Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca tereyağı ve yaban mersinlerini ilave edip karıştırın.

Üzeri için, yarım su bardağı soğuk suda jelatini eritin. Yumuşayınca suyunu iyice sıkıp ılık ayva kompostosuna ekleyin ve eriyene kadar karıştırıp soğumaya bırakın. Minik bardakların en altına ayva püresini paylaştırın. Üzerlerine irmikli karışımı aktarıp buzdolabında soğutun. En son jöleyi üstüne paylaştırın.

Minik rulo gofreti ufak dilimleyin. Bir kürdana yaban mersiniyle dilediğiniz gibi dizin. Bardakların üzerine yerleştirip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo