- Şerbet için, toz şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
- Bir karıştırma kabında lor peyniri, krema, toz şeker ve vanilyayı mikser yardımıyla karıştırın. Yaban mersinlerini ilave edin.
- Ocakta pişirebileceğiniz bir tepsiye ekmek kadayıfının tek katını yerleştirin. Ilık haldeki şerbetin bir kısmıyla ekmek kadayıflarını ıslatın.
- Lor peynirli kremayı kabınızdaki şerbetli ekmek kadayıfının üzerine yayın. Üzerini diğer ekmek kadayıfı katı ile kapatın ve kalan şerbeti üzerine gezdirin.
- Ocağa alın ve kısık ateşte şerbetini çekene dek pişirin. Oda sıcaklığına geldikten sonra dilimleyin.
- Üzerine bir parça daha lor peynirli kremadan koyup yaban mersini ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Kaymakla süslenen klasik ekmek kadayıfı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.