Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın, önceden ısınsın. Kek kalıbınızın dibini yağlayın. Geniş bir kabın içinde un, kabartma tozu, tuz ve kakaoyu birlikte eleyin. Ayrı bir kabın içinde tereyağı ve şekeri 3 dakika çırpın, daha sonra yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin. Gıda boyasını da ilave edip biraz daha çırpın.
Unlu karışımın yarısını kaba ekleyin, biraz çırptıktan sonra kesik sütün yarısını ekleyin. Kalan unlu karışımı da kaba ekleyip çırptıktan sonra kesik sütü ilave edin. Sirke ve karbonatı aynı anda ekleyip köpürtün. Kek harcını hızlıca karıştırıp yağlanmış kelepçeli kalıba aktarın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp iyice soğumasını bekleyin. Oda sıcaklığına gelen keki, streç film ile hava almayacak şekilde sarıp 1 gece buzdolabında bekletin.
Labneyi ince bir süzgece aktararak suyunu süzün. Labne ve tereyağını pürüzsüz bir kıvam alana kadar birlikte çırpın. Pudra şekeri, vanilya ve tuz ekleyip homojen hale gelene kadar çırpın.
Soğumuş olan kekin üzerini düzleyip artan parçaları robotta çekerek ufalayın. Keki 2 eşit parçaya ayırın ve aralarına hazırladığınız kremayı eşit miktarda yayın. Kalan kremayı spatula ile pastanın her tarafına sürün. Ufalamış olduğunuz kek kırıntıları ile pastanın bütün yüzeylerini kaplayın. Buzdolabına alıp soğutun ve dilimleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.