Etli Kuru Bamya

Etli Kuru Bamya
20 Ekim 2024

Et ve sebze yemeklerinin içerisinde sık sık yer verilen bamya, ülkemizde en çok Ege ve Akdeniz'de yetiştirilir. Protein bakımından zengin olmasının yanı sıra, potasyum kaynağı olarak da bilinir. Sindirim sistemini düzenleyen bu besin, et ile birleştirildiğinde kemik gelişiminin en önemli destekçileri arasındadır. İçeriğindeki lifler sayesinde diyet listelerinde de yer verilir. Malzemeleriniz hazırsa, okurlarımız tarafından çok ilgi gören antep usulü etli kuru bamya yemeği nasıl yapılır, etli bamya nasıl pişirilir görelim.

Özellikle akşam öğünlerinde sunulan et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, kuzu etiyle hazırlanan mutancana tarifine göz atabilir, mutfağınızda yeni lezzetlere yer verebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Etli Kuru Bamya için

Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 200 gr kuru bamya
  • Yarım limonun suyu
  • 30 gr margarin
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 3 soğan
  • 2 domates
  • 1 limon
  • Tuz
Etli Kuru Bamya

Nasıl Yapılır

  1. Bamyaları ipten çıkarıp yıkayın. Soğan ve domateslerin kabuklarını temizleyip küp küp doğrayın.
  2. Kuru bamyaları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ve yarım limonun suyunu ekleyin. Bamyalar hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan alıp suyunu süzün.
  3. Bamyaları süzgece alıp üzerine soğuk su dökün. Margarini tencerede eritin. Eti ve soğanı ekleyip kavurun.
  4. Domatesleri ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Üzerine 4 su bardağı sıcak su, tuz ve yarım limon suyu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  5. Bamyaları ekleyip etler ve bamyalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
  6. Etli kuru bamya yemeğini, pirinç pilavı ve acılı ezme ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kuru Bamya Yemeği Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Bamyaların salyalanmasını önlemek için, baş kısımlarını koni biçiminde kesin.
  2. Tarife başlamadan önce bol su ile durulayın ve kurutun.
  3. Kullanacağınız etin az yağlı olması yemeğin lezzetini arttıracaktır. Haşlama esnasında yemeğin suyu biterse su takviyesi yapabilirsiniz.
  4. Yemeği düdüklü tencerede pişirecekseniz, süreyi azaltabilirsiniz.
  5. Tarifte kullanacağınız eti, bir gece öncesinden dinlendirerek yumuşaklığını arttırabilirsiniz.

1 Porsiyon Etli Kuru Bamya Kaç Kaloridir?

Etli kuru bamyanın bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir. Besin değerleri yüksek olan bu tarifi, diyet ve sporcu listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, etsiz bir şekilde hazırlanan zeytinyağlı bamya tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo