Beşamel Soslu Fırın Makarna

Beşamel Soslu Fırın Makarna
02 Mayıs 2024

İlk olarak 17. yüzyılda Beshamel Markazi tarafından hazırlanan beşamel sos, Fransa'nın ana sosu olarak bilinir. İtalyan mutfağında en çok fırında makarnaların içerisinde kullanılır. Aroma katması için; püre, çorba, makarna, sufle ve et yemekleri ile birlikte ikram edilir. Dünyanın birçok yerinde temel besin kaynağı olarak görülen makarna, sos ile harmanlandığında daha lezzetli bir şekilde sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, beşamel soslu fırın makarna tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Beşamel Soslu Fırın Makarna Kaç Kaloridir?

Beşamel soslu fırın makarnanın bir porsiyonu, yaklaşık 165 kaloridir. İçeriğinde bulunan yağ değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Beşamel Soslu Fırın Makarna için

Malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

İçi için

  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • tuz
Beşamel Soslu Fırın Makarna

Nasıl Yapılır

  1. Makarnaları derin bir tencerede bol suda 8-10 dakika haşlayın. Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.
  2. Beşamel sos için; margarini ve unu tencereye koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun . Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da robot ile çırparak karıştırın.
  3. Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın. Geniş bir kapta makarna, beşamel sos ve 2 su bardağı kaşar peynirini karıştırın ve borcama alın.
  4. Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Beşamel soslu fırın makarnayı ızgara köfte ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Beşamel sosu hazırlarken topaklanma oluşmasını önlemek için sürekli karıştırın.
  • Sütü yavaş yavaş ekleyin ve oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  • Tarifte yazan ölçülere bağlı kalın, ekleme yapmayın. Unun kokusu çıkmaya başladığında ocağın altını kapatın.
  • Makarnayı haşlarken bol sulu olmasına özen gösterin. Haşlama esnasında tavuk veya et suyu kullanabilirsiniz.
  • Pişirme süresini kısaltmak için; haşlama suyuna önce tuz, ardından makarna ekleyin.
  • Makarna yapımında en çok yapılan hata süzdükten sonra su altında tutmaktır. Bu işlemi uygulamayın, onun yerine makarnaları sos tenceresine alın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo