Beşamel Soslu Fırında Makarna
12 Nisan 2025

İlk olarak 17. yüzyılda Beshamel Markazi tarafından hazırlanan beşamel sos, Fransa'nın ana sosu olarak bilinir. İtalyan mutfağında en çok fırında makarnaların içerisinde kullanılır. Aroma katması için; püre, çorba, makarna, sufle ve et yemekleri ile birlikte ikram edilir. Dünyanın birçok yerinde temel besin kaynağı olarak görülen makarna, sos ile harmanlandığında daha lezzetli bir şekilde sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, beşamel soslu fırın makarna tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Beşamel Soslu Fırın Makarna Kaç Kaloridir?

Beşamel soslu fırın makarnanın bir porsiyonu, yaklaşık 165 kaloridir. İçeriğinde bulunan yağ değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Beşamel Soslu Fırında Makarna için

Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Beşamel Sos İçin:

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 2 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı muskat cevizi rendesi

Üzeri için:

  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Fırında Makarna

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Beşamel soslu fırın makarnayı ızgara köfte ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Beşamel sosu hazırlarken topaklanma oluşmasını önlemek için sürekli karıştırın.
  • Sütü yavaş yavaş ekleyin ve oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  • Tarifte yazan ölçülere bağlı kalın, ekleme yapmayın. Unun kokusu çıkmaya başladığında ocağın altını kapatın.
  • Makarnayı haşlarken bol sulu olmasına özen gösterin. Haşlama esnasında tavuk veya et suyu kullanabilirsiniz.
  • Pişirme süresini kısaltmak için; haşlama suyuna önce tuz, ardından makarna ekleyin.
  • Makarna yapımında en çok yapılan hata süzdükten sonra su altında tutmaktır. Bu işlemi uygulamayın, onun yerine makarnaları sos tenceresine alın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo