Fırını 180 dereceye ayarlayın. 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serin. Yumurtaları karıştırma kabına alıp mikserle kabarıncaya kadar iyice çırpın. Şekeri ekleyerek birkaç dakika daha çırpmaya devam edin. Tuz, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Unu ve tereyağını azar azar ilave ederek ekleyin ve karıştırın. Hamuru kalıba aktarıp 25-30 dakika pişirin. Kalıbı fırından alıp kekin kenarlara yapışmaması için bıçak ile kenarlarından ayırın ve kalıbın içinde soğumaya bırakın. Şeftalileri mutfak robotunda püre haline getirin. Sos tenceresine aktarıp şeker ekleyin ve kıvamı koyulaşıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Jelatinleri içi su dolu bir kabın içine dizin ve 5 dakika bekletin. 250 ml kremayı sos tenceresinde ısıtıp jelatinleri içinde eritin. 150 ml kremayı mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın. Şeftali püresi ile jelatinli kremayı ekleyip karıştırın. Keki enine ortadan ikiye kesin ve bir parçasını tekrar kelepçeli kalıba yerleştirin. Üzerine krema karışımını ekleyin. Diğer keki mousse karışımının üzerine yerleştirin ve 4-5 saat buzdolabında soğutun. Kalan kremayı mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın. Pastayı kalıptan çıkartın. Kenarlarına çırpılmış kremayı sürüp file badem yapıştırın. Üzerine krema yayın. Şeftali dilimleri ve file bademle süsleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.