Pişmaniyeli Pasta

Pişmaniyeli Pasta
22 Şubat 2023
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pişmaniyeli Pasta için

Malzemeler

Kek için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2.5~3 su bardağı un

Krema için

  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şekerli kestane püresi

Üzeri için

  • 300 gr pişmaniye
  • Toz Antep fıstığı
Pişmaniyeli Pasta

Nasıl Yapılır

Özel günlerimize uygun pasta tarifleri arasında üst sıralarda bulunan pastamıza başlayalım. Yumurta, şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Süt, yağ ve unu ekleyip karıştırın. Hamuru yağlanmış ortası delik kek kalıbına aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra keki kalıptan çıkartın ve enlemesine ortadan ikiye kesin.

Toz krem şantileri süt ile katılaşıncaya kadar çırpın. Kestane püresini ekleyip karıştırın ve 20 dakika derin dondurucuda soğutun. Kremanın yarısını kekin arasına, kalanını üzerine ve etrafına yayın. Pişmaniyeleri tel tel ayırıp pastanın her tarafını kapatacak şekilde yerleştirin. Üzerini toz fıstıkla süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo