Kayısılı&Peynirli Çavdar Unlu Soğuk Pasta

Kayısılı&Peynirli Çavdar Unlu Soğuk Pasta
03 Eylül 2022
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kayısılı&Peynirli Çavdar Unlu Soğuk Pasta için

Malzemeler

Tabanı için

  • 125 g yumuşak tereyağı 
  • 2 yemek kaşığı soğuk süt
  • 4 Türk kahvesi fincanı çavdar unu 
  • 3 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu 

Kayısılı dolgu için

  • 500 g sert kayısı
  • 100 g sürülebilir krem beyaz peynir
  • 1 çay bardağı taze/tatlı lor peyniri
  • 200 ml süt kreması 
  • 3 çay bardağı Hindistan cevizi 
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Kayısılı&Peynirli Çavdar Unlu Soğuk Pasta

Nasıl Yapılır

@ferahustunel
17.4 bin takipçi
Ferah Üstünel

  1. Taban için tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru yağlı kağıt ile kapladığınız kelepçeli bir kalıba, her yerine eşit şekilde bastırarak yayın. Hamurun kabarmaması için tabanının her tarafına çatal batırarak delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirip soğumaya bırakın.
  2. Dolgusu için çekirdekleri çıkarılmış kayısıları mutfak robotunda, hafif pütürlü bir hal alana dek çekin. Kremanın ve balın yarısı hariç, diğer tüm malzeme ile kayısıları bir kapta karıştırın. Kalan 2 kaşık balı ve soğuk kremayı mikser ile iyice kabarıp, sertleşene dek çırpın. Kayısılı karışıma yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Soğumuş tabanın üzerine yayın ve buzlukta kendini çekene dek dondurduktan sonra, Hindistan cevizi ve taze kayısı ile süsleyerek  servis yapın.

Karışık peynirli ve biberli tam buğday unlu kek tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo