İrmikli Ve Fıstıklı Pasta

İrmikli Ve Fıstıklı Pasta
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

İrmikli Ve Fıstıklı Pasta için

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 11 yemek kaşığı irmik
  • 2 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 10~12 tane kakaolu bisküvi
  • 3/4 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı
İrmikli Ve Fıstıklı Pasta

Nasıl Yapılır

Süt, irmik, fıstık, şeker ve vanilyayı tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Baton kek kalıbının içine streç film serin. 3-4 bisküviyi kalıbın tabanına dizin. İrmikli karışımın yarısını kalıba dökün. Üzerine tekrar bisküvi dizip kalan muhallebiyi ekleyin. Oda ısısına gelinceye kadar beklettikten sonra buzdolabına alarak 3-4 saat soğutun. Kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo