Elmaları rendeleyip tarçınla karıştırın ve bekletin. Yumurta sarılarını ve aklarını iki ayrı kaba ayırın.
Toz şekerin yarısını yumurtanın akları ile iyice çırpın. Şekerin diğer yarısını yumurta sarıları ile katılaşıncaya kadar iyice çırpın.
İkisini spatula yardımıyla birbirine karıştırın. Elenmiş un ve portakal suyunu da ekleyerek yine spatulayla yumurtaları söndürmeden dikkatlice karıştırın.
Yağlı kağıt serili kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kreması için, süt, yumurta sarısı, şeker, un ve vanilyayı tencereye alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
Ocaktan alıp margarin ekleyin ve mikser ya da mutfak robotu ile 5 dakika çırpın.
Elmaların suyunu sıkarak bir kaba alın. Soğuyan keki enine ortadan ikiye kesin ve bir katını kelepçeli kek kalıbının tabanına yerleştirin.
Elma suyunun yarısını kek tabanının üzerine gezdirip kremayı ekleyin. Diğer kek katını da elma suyu ile ıslatıp kremanın üzerine hafif bastırarak kapatın.
Rendelenmiş elmaları spatula yardımıyla pasta ile kalıp arasına yerleştirin.
Yumurta aklarını mikserle 3 dakika çırpın. Şekeri kaşık kaşık ekleyip katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin.
Merengi pastanın üzerine yayıp fırın ızgarasında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin.
En az 2 saat buzdolabında beklettikten sonra kalıptan çıkartarak servis yapın.
Teşekkür ederiz.