Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı derin bir kaba eleyin. Başka bir kapta oda ısısındaki yumurtaları ve toz şekeri beyazlaşıp köpük köpük olana kadar iyice çırpın.
Kuru malzemeleri çırpılmış yumurtaya azar azar ekleyerek sönmesine izin vermeden tel çırpıcı yardımıyla alttan üste bir hareketle birbirine yedirin.
20-22 cm ebadında kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin, kenarlarına da hafif yağ sürerek pişirme kağıdı ile kaplayın. Kek harcını kalıba boşaltılıp üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Kürdan testi yapıp fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Kahveli sos için gerekli olan malzemeleri bir sos tenceresinde karıştırarak kaynatın. Biraz soğuması için bekletin ve kekin tamamını bu sosla ıslatın. Kekin iyice soğuması için kenara alın.
Çikolataları bir kaseye alıp benmari usulü eritin. Biraz ılınması için bekletin. Bu sırada soğuk kremayı pudra şekeri ile birlikte iyice köpürene kadar çırpın.
Çikolata ve çırpılmış kremayı bir spatula ile yavaşça birbirine yedirin. Çikolatalı karışımı kekin üzerine döküp üzerini düzleştirin ve buzluğa koyup en az 5 saat bekletin. Buzluktan alıp kelepçeyi dikkatlice çıkarın (Yanlarda yağlı kağıt olduğu için kelepçe kolayca çıkacaktır).
Kremayı küçük bir sos tenceresinde ısıtın. Küçük parçalara böldüğünüz çikolataları içine atıp eriyene kadar karıştırın. Pastanın üzerine gezdirin ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Soğuk olarak dilimleyip servis yapın. (Servis yaptıktan sonra yine buzluğa koymalısınız)
Teşekkür ederiz.