Özel günlerimize uygun pasta tarifleri arasında üst sıralarda bulunan pastamıza başlayalım.
- Çilekleri mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. Çilek jölesini sıcak su ile hazırlayın. Yoğurt, çilek püresi, vanilya, çilek jölesini geniş bir kasede karıştırın.
- Toz jelatinin üzerine sıcak su döküp eritin ve yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın. Keki 8 cm’lik pasta çemberi ile kesip çemberlerin tabanlarına yerleştirin.
- Üzerine yoğurtlu karışımı paylaştırın ve 3-4 saat derin dondurucuda bekletin.
- Yarım paket jöleyi sıcak su ile hazırlayıp pastaların üzerine 4-5 yemek kaşığı kadar dökün ve dondurucuda bekletin.
- Kalıptan alttan üste doğru çıkartıp böğürtlen, çilek ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Alternatif olarak ev yapımı çilekli rulo pasta tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.