Şekersiz Kayısı Reçeli

Şekersiz Kayısı Reçeli
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şekersiz Kayısı Reçeli için

Malzemeler

  • 1 kg taze kayısı
  • 1 su bardağı portakallı veya limonlu meyve çayı (Demlenmiş)
  • 1 tutam hibiskus
  • 1-2 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 3 bardak su
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 2-3 damla limon suyu
Şekersiz Kayısı Reçeli

Nasıl Yapılır

  1. Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp küp şeklinde doğrayın.
  2. Meyve çayı, hibiskus ve karanfilleri tencerede kaynayan 3 bardak suya ekleyip 5-6 dakika kaynatın ve daha sonra suyu süzün. Doğradığınız kayısıları ve çubuk tarçını ekleyin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Çubuk tarçını tencereden çıkarıp pekmez ve limon suyu ekleyin. Yaklaşık 1 dakika daha pişirip ocaktan alın. Önceden sterilize edilmiş kavanozlara doldurun ve ılındıktan sonra kapağını kapatın. Afiyet olsun.

Kahvaltı sofraları için, pratik kayısı reçeli tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo