Merengli Şeftali Kupları

Merengli Şeftali Kupları
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Merengli Şeftali Kupları için

Malzemeler

  • 120 gr labne peynir
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 50 gr küçük mereng
  • 3 şeftali
  • Yarım çay bardağı frambuaz

Süslemek için

  • Nane yaprakları
Merengli Şeftali Kupları

Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Yoğurt, şeker ve vanilyayı karıştırın. Labne peynirini ekleyip pürüzsüz bir hale gelinceye kadar çırpın. Merenglerin 4 tanesini ayırıp geri kalanını kırarak ufalayın. Şeftalileri yıkayıp ince dilimleyin.Peynirli karışımın 1/3’ünü kuplara paylaştırın. Şeftali dilimleri ve frambuaz dizin. Mereng kırıntısı serpiştirin ve üzerine tekrar peynirli karışımdan ekleyin. Kuplar dolana kadar işlemi sırasıyla tekrarlayın. En üste şeftali dilimi, mereng ve nane yaprağı yerleştirin. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo