Frambuazlı Kızarmış Pufidik Tatlı

Frambuazlı Kızarmış Pufidik Tatlı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Frambuazlı Kızarmış Pufidik Tatlı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı frambuaz
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Hazır ekmek hamuru
  • 1 yumurta

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Vanilyalı sos için

  • 2 su bardağı vanilyalı dondurma
  • 1 tatlı kaşığı hazır rom aroması
Frambuazlı Kızarmış Pufidik Tatlı

Nasıl Yapılır

Frambuaz, şeker ve mısır nişastasını bir sos tenceresine alarak frambuaz suyunu bırakana kadar kaynatıp ocaktan alın. Ekmek hamurunu unlu bir tezgah üzerine alarak ince açın. Yuvarlak bir kalıpla kesip içlerine hazırladığınız frambuazlı dolgudan koyup yarım ay şeklinde kapatın. Her bir hamurun üzerine yumurta sarısı sürün. Kızgın Ayçiçek yağında kızartın. Vanilyalı sosu hazırlamak için bir kasede dondurma ve hazır rom aromasını krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kızaran hamurları servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpin. Yanında vanilyalı sosla servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo