Erikli Bohçalar

Erikli Bohçalar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Erikli Bohçalar için

Malzemeler

Hamur için

  • 2 su bardağı un
  • 100 gr margarin
  • 4 çorba kaşığı pudra şeker
  • 4 çorba kaşığı soğuk su
  • 1 çorba kaşığı susam
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Bir tutam tuz

İç malzeme için

  • 3 kırmızı erik
  • 5 ceviz içi
  • 1 yeşil elma
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 kahve fincanı file badem
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Bir tutam zencefil
Erikli Bohçalar

Nasıl Yapılır

Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim...

Hamur için un ve pudra şekerini bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın.Oda ısısında yumuşatılmış ve doğranmış margarin, tuz ve soğuk suyu ilave edip pürüzsüz ve orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.Hamurun üzerini bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.

Harç için, elmayı soyup küp şeklinde doğrayın.Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp küp şeklinde doğrayın.Meyveleri bir kaba alıp tarçın, zencefil ve şekeri ekleyin.Karıştırıp file badem ve unu ilave edin.

Susamı bir tabağa alın.Hamuru 6 eşit parçaya bölün.Her birini çay tabağından biraz daha büyük yuvarlaklar şeklinde açın.Yuvarlak hamurların bir tarafına yumurta sarısı sürüp susama bulayın.Herbirinin kenarlarını üst üste kıvırarak bohça şeklinde hazırlayın.

Bohça hamurları ısıya dayanıklı çukur kaselere yerleştirin.Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin.Fırından alıp iç malzemeyi paylaştırın ve tekrar sıcak fırına verin.5 dakika daha pişirin.Fırından alıp soğumaya bırakın.Servis tabağına alıp taze tane yapraklarıyla süsleyin.Servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo