Erik Ve Hurma Dolması

Erik Ve Hurma Dolması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Erik Ve Hurma Dolması için

Malzemeler

  • 6 sarı erik kurusu
  • 6 siyah erik kurusu
  • 6 hurma kurusu
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 150 ml su
  • 60 gr badem (kabuğu soyulmuş)
Erik Ve Hurma Dolması

Nasıl Yapılır

Sarı ve siyah erik kuruları ile kuru hurmaları iyice yıkayıp süzün ve geniş bir tencereye alın. Meyvelerin üzerini geçecek kadar su ilave edin ve meyveler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Meyvelerin suyunu süzüp çekirdeklerini çıkarın. Tencerede kalan suya şekeri ilave edin ve şurup kıvamına gelene kadar hızlı ateşte kaynatın. Erik ve hurmaların içine bademleri doldurun. Servis tabağına dizin. Şurubu meyvelerin üzerine döküp servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo