Üzeri için
Süslemek için
Hafif tatlı tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Krema, vanilya ve şekeri sos tenceresinde kaynamaya bırakın. Toz jelatinin üzerine, ıslatacak kadar soğuk ekleyin. Krema kaynamaya başlayınca ocaktan alıp jelatini ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Geniş ve temiz bir kaseye alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Yoğurdu kremaya ekleyip iyice karıştırın. Karışımı bardakların yarısını geçecek kadar paylaştırın. Buzdolabına alarak donuncaya kadar bekletin.
Şeker ve çilek püresini ısıtın. Jelatinin üzerine soğuk su dökün. Yumuşayan jelatini sıcak püreye ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Soğuyunca panna cotta’ların üzerine paylaştırın ve tekrar donuncaya kadar buzdolabında bekletin. Rendelenmiş Çikolata, nane yaprağı ve çileklerle süsleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.