Armutlu Çikolatalı Şarlotu

Armutlu Çikolatalı Şarlotu
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Armutlu Çikolatalı Şarlotu için

Malzemeler

  • 1 paket kedidili bisküvi
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 kg armut
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 30 gr margarin
  • 80 gr bitter çikolata
  • 100 ml krema
  • 3 yumurta

Servis için

  • İsteğe göre karamelli sos
Armutlu Çikolatalı Şarlotu

Nasıl Yapılır

Bu özel armutlu şarlotuyu yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Soyulmuş ve dilimlenmiş armutları bir tavaya alıp toz şeker ve margarinle birlikte pişirin. Armutlar yumuşayınca tavadan alın ve kalan şerbeti karamelize oluncaya kadar pişirmeye devam edip ocaktan alın. Pişen armutları ekleyin.

Çikolata ve kremayı bir tencerede benmari usulü kısık ateşte eritin. Yumurta sarılarını ve mikserle köpürttüğünüz yumurta aklarını ilave edip çırpın.

Kedidili bisküvileri süte batırıp yumuşamasını sağlayın ve bardağın etrafına yerleştirin. Bardakların dibine armutların yarısını bölüştürün. Üzerine hazırladığınız çikolatalı karışımı paylaştırın. Kalan armutları ilave edin. Karamel sosunu küçük cam tüplerin içine aktarıp armutların içine batırın ve servis yapın.

Şarlot (Charlotte): Kedidili bisküvileri ve krema kullanılarak, çember formunda hazırlanan bir pasta çeşididir.

AKLINIZDA BULUNSUN
Küçük deney tüplerinin içine dilediğiniz sosu aktarıp, siz de tatlılarınızda, salatalarınızda şıklık yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo