Zencefilli Mantar Muffin

Zencefilli Mantar Muffin
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zencefilli Mantar Muffin için

Malzemeler

  • 160 gr doğranmış hurma
  • 80 ml su
  • 1/4 tatlı kaşığı karbonat
  • 300 gr kek unu
  • 150 gr un
  • 2 tatlı kaşığı toz zencefil
  • Yarım tatlı kaşığı yenibahar
  • 200 gr esmer şeker
  • 1 yumurta
  • 310 ml süt
  • 60 ml zeytinyağı

Karamel sos için

  • 200 gr esmer şeker
  • 250 ml krema
  • 40 gr tereyağı
Zencefilli Mantar Muffin

Nasıl Yapılır

Özel tatlar ve keyifli sohbetlerle renklenen bir çay sofrasına kim hayır diyebilir? Muffin kaplarını yağlayın. Bir sos tenceresinde hurmaları ve suyu kaynatın. Ateşten alıp karbonat ekleyin. 5 dakika beklettikten sonra zencefil, yenibahar, un, kek unu ve esmer şekeri ekleyip iyice karıştırın. Yumurta, süt ve zeytinyağını da ilave edip harmanlayın. Karışımı muffin kalıplarına paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Karamel sos için sos tenceresinde tüm malzemeyi sürekli karıştırarak kaynatın. Kıvama gelince ocaktan alın. Fırından çıkan muffinler soğuyunca karamel sos dökün ve ılık servis yapın.

Kek hamuruna ilave ettiğiniz diğer katı maddeleri unladıktan sonra eklerseniz dibe çökmelerini engellersiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo