Muzlu Mermer Kek

Muzlu Mermer Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Muzlu Mermer Kek için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 3/4 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 50 gr tereyağı (yumuşatılmış)
  • 3 muz
  • 2 yumurta
  • 1/3 su bardağı krema
  • Yarım su bardağı damla çikolata
Muzlu Mermer Kek

Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Baton kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Muzların kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin. Un, karbonat ve tuzu bir kapta harmanlayın. Ayrı bir kapta şeker ve tereyağını iyice çırpın. Yumurta ve kremayı ekleyin. Un karışımı ile muz püresini ilave edip mikserle karıştırın. Damla çikolataları benmari usulü eritin. Hamurun 1 su bardağını ayırıp eritilmiş çikolata ile karıştırın. Kalıba kaşıkla ince beyaz hamurdan yayın. Üzerine çikolatalı hamurdan ekleyin. Sırasıyla hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın. Kek kalıbını fırına yerleştirip kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo