Kremalı Kat Kat Brownie

Kremalı Kat Kat Brownie
27 Şubat 2023

İlk kez 19. yüzyılda hazırlanmaya başlanan Brownie, Kanada ve ABD'den dünyaya yayılan bir lezzettir. Birçok farklı çeşidi olsa da, brownie çikolatalı kek olarak sunulur. İç kısmında çikolata sosu, karamel, meyve püresi veya krema kullanılabilir. Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetidir. Hazırsanız, kremalı kat kat brownie nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir birlikte görelim.

1 Porsiyon Kremalı Kat Kat Brownie Kaç Kaloridir?

  • Kremalı kat kat brownie'nin bir porsiyonu, yaklaşık 320 kaloridir. Yağ ve karbonhidrat değeri yüksektir. Ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Akışkan çikolatası ile ıslak kek tarifine ve gerçek brownie tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kremalı Kat Kat Brownie için

Malzemeler

  • 1 su bardağı hazır kek unu 
  • 90 gr çikolata
  • 1.5 su bardağı toz şeker 
  • 2 yumurta 
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr tavla zarı şeklinde doğranmış çikolata
  • 1 tutam tuz
  • 125 gr margarin
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz 
  • 1 su bardağı krema

Süslemek için:

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
Kremalı Kat Kat Brownie

Nasıl Yapılır

  1. Margarini bir kaba alıp eritin. 90 gr çikolatayı ufak parçalara bölüp yağa ilave edin ve  çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Ilınmaya bırakın.
  2. Eritilmiş çikolatayı cam kaba alıp yumurta ve toz şekeri ekleyin. Mikserle 5 dakika çırpın.
  3. Vanilya, kek unu, ceviz ve tuzu ilave edip birkaç dakika daha çırptıktan sonra hamuru yağlanmış  kare fırın tepsisine dökün. 
  4. Zar şeklindeki çikolata parçalarını kekin üzerine serpiştirip hafifçe batırın. 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
  5. Soğuyunca 5 santimlik kare dilimlere keserek dilimleyin.  
  6. Kremayı katılaşana kadar çırpın. Kek dilimlerinin yarısını servis tabaklarına yerleştirin.
  7. Üzerlerine kremayı paylaştırıp kalan keklerle kapatın. Servis tabaklarına kat kat yerleştirip toz şeker serpin. Gül yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Erimiş çikolatanın akışkan olması için, mutlaka mikserden geçirin.
  • Dilerseniz, hamur harcının içerisine damla çikolatalar da ekleyebilirsiniz.
  • Fırını önceden ısıtın ve pişirme esnasında kapağı açmayın.
  • Tatlıyı sunuma hazırlarken krema ve kekin soğuk olmasına özen gösterin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo