En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13976 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1240 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2311 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4978 Tarif
Salata ve Meze
1233 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8617 Tarif
Yöresel
1969 Tarif
Popüler Tarifler
Fırın Sütlaç
Fırında Elma Dilim Patates
Anasayfa
Tarifler
Dünya Mutfaklarından Tarifler
Piroşki
Piroşki
04 Haziran 2023
Hazırlanma Süresi :
50 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Lamington
Kara Gelin Pastası
Kürt böreği
Altın bilezik tatlısı
Patatesli içli köfte
Misa rezy
Dünyanın En İyi Sebze Yemekleri Açıklandı: Türkiye'den 5 Yemek Listede
Bottarga Nedir, Nasıl Kullanılır?
Peru Biberi (Karabiber Ağacı) Nedir, Nasıl Kullanılır?
Asla Derin Dondurucuya Koymamanız Gereken 9 Besin
Boğaz’da lezzet durakları
Yağlamanın Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
Piroşki için
Malzemeler
Yarım litre süt
125 gr tereyağı
50 gr yaş maya
1 tutam şeker
Yarım çay kaşığı tuz
2 yumurta
1 kg un
İç malzeme için
3 pırasa
1 soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım kangal sucuk
4 çorba kaşığı galeta unu
Üzeri için
2 yumurtanın sarısı
Susam
Piroşki
Nasıl Yapılır
Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortası nı havuz gibi açın. Maya, şeker, tuz ve sütün yarısını ekleyin ve15 dakika bekletin.
Maya kabardıktan sonra kalan süt, yağ ve iki yumurtayı ekleyip karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ve 30 dakika bekletin.
Mayalanan hamuru 30 parçaya bölün ve unlanmış zeminde çay tabağı büyüklüğünde açın.
Pırasaları halka şeklinde doğrayın. Soğanı rendeleyin. Sucuğu zar şeklinde doğrayın. Yağı tavada ısıtıp soğanı ve pırasayı soteleyin.
Sucukları ilave edip sotelemeye devam edin. Harcı ocaktan aldıktan sonra galeta ununu ilave edip karıştırın.
Elde ettiğiniz yuvarlak hamurların yarısının ortasına 2 çorba kaşığı kadar iç malzemeyi paylaştırın. Üzerine kalan hamurları kapatın.
Hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Tuzlu Atıştırmalık Tarifler
Hamur İşi Tarifleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Rus Yemekleri
45 Dakika
Vareniki
Rus Yemekleri
30 Dakika
Blini
Rus Yemekleri
30 Dakika
Sırniki
Rus Yemekleri
70 Dakika
Medovik
Rus Yemekleri
65 Dakika
Pelmeni
Rus Yemekleri
25 Dakika
Çikolatalı Mereng
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.