En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13902 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1227 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2275 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4921 Tarif
Salata ve Meze
1227 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8550 Tarif
Yöresel
1967 Tarif
Popüler Tarifler
Karışık Hoşaf
Yılbaşı Hindisi
Anasayfa
Tarifler
Dünya Mutfaklarından Tarifler
Piroşki
Piroşki
04 Haziran 2023
Hazırlanma Süresi :
50 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Rus Çöreği
Air fryer'da pişi
Şehrazat Tatlısı
Elmalı cevizli milföy
Castagnole
Trabzon çikolatası
Keten Tohumunun Bilmeniz Gereken 7 Yan Etkisi
Nar Kabuğu Çayının Faydaları Nelerdir?
Taste Atlas Dünyanın En İyi Tatlılarını Açıkladı: Listede Türkiye'den 6 Tatlı Var
Michelin Rehberi 2025 Seçkisi: Geri Sayım Başladı!
Burdur Yöresel Yemekleri: Burdur Mutfağından 12 Nefis Tarif
Labada Otu Nedir, Nasıl Kullanılır?
Piroşki için
Malzemeler
Yarım litre süt
125 gr tereyağı
50 gr yaş maya
1 tutam şeker
Yarım çay kaşığı tuz
2 yumurta
1 kg un
İç malzeme için
3 pırasa
1 soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım kangal sucuk
4 çorba kaşığı galeta unu
Üzeri için
2 yumurtanın sarısı
Susam
Piroşki
Nasıl Yapılır
Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortası nı havuz gibi açın. Maya, şeker, tuz ve sütün yarısını ekleyin ve15 dakika bekletin.
Maya kabardıktan sonra kalan süt, yağ ve iki yumurtayı ekleyip karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ve 30 dakika bekletin.
Mayalanan hamuru 30 parçaya bölün ve unlanmış zeminde çay tabağı büyüklüğünde açın.
Pırasaları halka şeklinde doğrayın. Soğanı rendeleyin. Sucuğu zar şeklinde doğrayın. Yağı tavada ısıtıp soğanı ve pırasayı soteleyin.
Sucukları ilave edip sotelemeye devam edin. Harcı ocaktan aldıktan sonra galeta ununu ilave edip karıştırın.
Elde ettiğiniz yuvarlak hamurların yarısının ortasına 2 çorba kaşığı kadar iç malzemeyi paylaştırın. Üzerine kalan hamurları kapatın.
Hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Tuzlu Atıştırmalık Tarifler
Hamur İşi Tarifleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Rus Yemekleri
45 Dakika
Vareniki
Rus Yemekleri
30 Dakika
Blini
Rus Yemekleri
30 Dakika
Sırniki
Rus Yemekleri
70 Dakika
Medovik
Rus Yemekleri
65 Dakika
Pelmeni
Rus Yemekleri
25 Dakika
Çikolatalı Mereng
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.