Karışık Kırmızı Meyveli Ve Vanilya Şuruplu Kek

Karışık Kırmızı Meyveli Ve Vanilya Şuruplu Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karışık Kırmızı Meyveli Ve Vanilya Şuruplu Kek için

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 220 gr toz şeker
  • 3 yumurta
  • 75 gr un
  • 35 gr kek unu
  • 60 gr ince çekilmiş badem
  • 80 ml krema
  • 225 gr dondurulmuş karışık kırmızı meyve (çilek~ahududu~böğürtlen)
  • 100 gr çekirdeksiz vişne

Vanilya şurubu için

  • 125 ml su
  • 110 gr toz şeker
  • 2 çubuk vanilya
Karışık Kırmızı Meyveli Ve Vanilya Şuruplu Kek

Nasıl Yapılır

Bu özel keki pasta tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Tereyağı ve şekeri geniş bir kaba alın. Şeker eriyip karışım özleşinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kek unu ve ince çekilmiş bademi bir kasede harmanlayın.

Krema, karışık kırmızı meyveler ve vişneleri ekleyip karıştırın. Meyveli ve unlu karışımı şekerli tereyağı karışımına ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız kek harcını, yağladığınız 20 cm çapında taban kısmı şekilli bir kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Su ve şekeri tencereye alıp şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatın.

Çubuk vanilyaları kopmayacak şekilde ortadan ikiye kesin. Bıçağın ucuyla vanilya çekirdeklerini çıkarıp şuruba ekleyin. 5 dakika bekletip süzün. Hazırladığınız şurubu kekin üzerine gezdirerek dökün. İki saat bekletip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo