Hindistancevizi Kremalı Peynirli Kek

Hindistancevizi Kremalı Peynirli Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hindistancevizi Kremalı Peynirli Kek için

Malzemeler

  • 300 gr tatlı lor peyniri
  • 1.5 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı krema
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Tropikal krema için

  • 2 su bardağı süt
  • 4 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • Yarım su bardağı incerendelenmiş hindistancevizi
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 ezilmiş karanfil tanesi
  • 1 çay kaşığı tarçın

Süslemek için

  • Doğranmış limon kabuğu
Hindistancevizi Kremalı Peynirli Kek

Nasıl Yapılır


Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor.

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Peynir, krema, 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, yumurta sarıları ve tozşekeri bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu başka bir kapta karıştırıp eledikten sonra peynirli karışıma ekleyin. Kar halinde çırpılmış yumurta aklarını ilave edip düzgün bir hamur olana kadar karıştırın.

Hamuru 22 santimlik yağlanmış kelepçeli kalıba döküp spatula ile düzelterek yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Limon kabuğu ile süsleyin.

Krema için, tozşeker ve yumurta sarılarını bir tencerede çırpın. Hindistancevizi, süt, tarçın, nişasta ve karanfili ekleyip karıştırın. Kısık ateşte devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ilınınca kek dilimleri ile servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo