Armutların kabuklarını soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve çekirdek kısımlarını
oyarak çıkartın. Toz şeker ve suyu sos tenceresinde kaynatın. Armutları ve tarçını
ekleyip armutlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Armutları
şuruptan çıkartıp soğumaya bırakın. Altı adet büyük boy muffin kalıbını yağlayın.
Tereyağını eritin. Yumurta aklarını mikserle iyice çırpın. Tereyağı, pudra şekeri, un,
toz badem ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Hamuru kalıplara
paylaştırın. Pişirdiğiniz armutları içlerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece
fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Bu arada armut şurubunu
5 dakika kaynatın. Keklerin üzerine şerbet gezdirip, krema ya da pudra şekeri ile sıcak
servis yapın.
Teşekkür ederiz.