Ahududulu Mus Kek

Ahududulu Mus Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ahududulu Mus Kek için

Malzemeler

  • 100 gr tereyağı
  • 100 gr toz şeker
  • 100 gr kek unu
  • Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 2 yumurta

Mus için

  • 500 gr ahududu
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin
  • 3 yumurtanın akı
  • 140 gr toz şeker
  • 300 ml krema

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • File badem
Ahududulu Mus Kek

Nasıl Yapılır

Kek tabanı için, tereyağı ve şekeri çukur bir kapta çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya özütü ve yumurtaları ekleyip çırpın. Hazırladığınız harcı yağlanmış bir kek kalıbına doldurun. Önceden ısıtıltılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Keki fırından aldıktan sonra soğutup enine iki parçaya kesin. Mus için jelatini yarım su bardağı sıcak suda eritin. Kremayı mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Yumurta aklarını toz şekerle başka bir kapta çırpın. Ahududuları çukur bir kaba alıp çatalla hafifçe ezerek karıştırın. Krema, yumurtalı karışım ve jelatini ekleyip karıştırın. Kek parçalarından birini pişirdiğiniz kalıbın içine tekrar yerleştirin. Üzerine musu ekleyip kaşığın tersiyle düzeltin. Diğer kek parçasını üzerine kapatıp derin dondurucuda 2 saat bekletin. Üzerine pudra şeker serpin. File bademle süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo