Bademli Dondurma Dolgulu Çikolatalı Sandviçler

Bademli Dondurma Dolgulu Çikolatalı Sandviçler
13 Mayıs 2024

Bademli dondurması ve dolgulu çikolatası ile enfes sandviçler hazırlamaya ne dersiniz? Evde kolayca hazırlanan bademli dondurma, bu yaza damgasını vuracak. Çikolatalı bisküvileri bademli dondurma ile doldurabilir, sıcak havalarda atıştırmalık olarak ikram edebilirsiniz.

Bademli dondurma yerine ev yapımı Maraş dondurması ve çilek soslu dondurma tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Bademli Dondurma Dolgulu Çikolatalı Sandviçler için

Malzemeler

Bademli dondurmalar için

  • 50 g tereyağı
  • 165 g esmer şeker
  • 430 ml krema
  • 250 ml süt
  • 1 çubuk vanilya (Uzunlamasına kesin)
  • 6 adet yumurta sarısı
  • 120 g badem (Çekilmiş)
  • 2 çay kaşığı kakao

Çikolatalı sandviç bisküviler için 

  • 150 g yumuşak tereyağı
  • 220 g esmer şeker
  • 150 g un
  • 75 g kekun
  • 35 g kakao
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı vanilya aroması
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
Bademli Dondurma Dolgulu Çikolatalı Sandviçler

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı ve esmer şekeri ocağa alın. Tereyağı eriyip şekerle iyice karışana kadar ısıtın. Krema, süt ve çubuk vanilyayı da ekleyip karıştırarak pişirin. Oda sıcaklığında ılınmasını bekleyin.
  2. Yumurta sarılarını ekleyip çırpın, tekrar tencereye alıp koyu bir kıvam elde edene kadar karıştırın, kaynamadan önce ocaktan alın.
  3. Vanilya çubuğunu çıkararak karışımı orta boy bir kap içine alın, bir süre oda sıcaklığında soğumaya bırakın, daha sonra streç filmle kaplayarak buzdolabında soğutun.
  4. Buzdolabından çıkarın bademleri ekleyin. Hazırlamak istediğiniz sandviç kalınlığında olacak şekilde bir kalıba dondurmanızı dökün. 3 saat veya bütün gece dondurun.
  5. Çikolatalı bisküvilerinizi hazırlayın.
  6. Bisküvileri ve dondurmayı üçgen keserek sandviç yapın. 15 dakika buzlukta bekletin. Kakao serperek servis edin.
  7. Çikolatalı bisküvilerin hazırlanışı; Önce tereyağı, şeker ve unu bir kapta karıştırın. Daha sonra yumurta sarısı, vanilya aroması ve suyu ekleyerek yoğurun.
  8. Streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Çıkardıktan sonra iki pişirme kağıdı arasına koyup 4 mm kalınlığında açıp 24 üçgen kesin. 30 dakika daha buzdolabında bekletin.
  9. Fırını önceden 160 derecede ısıtın. Bisküvileri yaklaşık 12 dakika hafif çıtır olana kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo