Mochi

Mochi
07 Haziran 2024

Mochi, Japonlara özgü bir tatlıdır. Pirinç keki denilen bir hamur içerisindeki dondurmadan oluşur. Genellikle meyveli dondurmalar ile yapılır. Yumuşak dış dokusu jelibonu andırır. Yumuşak doku içerisindeki lezzetli dondurma ile yiyenleri hayran bırakır. Evde yapımı oldukça praik olan Mochi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Mochi için

Malzemeler

  • 120 gr pirinç unu 
  • 1 çay kaşığı yeşil çay 
  • 240 ml su  
  • 200 gr şeker
  • Meyveli dondurma 
  • 5 yemek kaşığı mısır nişastası
Mochi

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle bir tepsiye yağlı kağıt serin ve dondurma kepçesi ile dondurmaları kağıdın üzerine yerleştirin. Dondurmaları 1 saat dondurucuda bekletin. 
  2. Bu esnada un ve şekeri bir kapta karıştırın. Üzerine su ilave ederek pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırın. 
  3. Karışımı ısıya dayanıklı bir kaba alın ve 1 dakika mikrodalgada pişirin. 
  4. Yapışmayı önlemek için spatulayı ıslatın. Karışımı birkaç kez katlayın ve tekrar mikrodalgada 1 dakika pişirin. 
  5. Hamuru tekrar katlayıp mikrodalgada 30 saniye daha tutun. Mochi parlak görünmelidir. Görünmüyorsa, 30 saniye daha tutabilirsiniz. 
  6. Hazırladığınız mochi hamurunu tezgahun üzerine alın ve üzerine mısır nişastası serpin. 
  7. Mochi hamuru yapışkan olduğu için nişasta serpiştirerek oklava yardımıyla açın. Hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin. 
  8. Hamuru buzdolabından çıkardıktan sonra, bardak ağzıyla bastırarak yuvarlak parçalar elde edin. 
  9. Hamurun üst kısmına nişasta sürdükten sonra, içini dondurma ile doldurun ve kapatın. 
  10. Mochi hamurunun tamamen kapanması için güzelce bastırın. Tüm hamuru, dondurma ile doldurduktan sonra 1 saat dondurucuda bekletin. 
  11. Yemeden önce 10 dakika dinlendirerek hafif çözünmesini sağlayın. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Hamur cıvık olacaktır bol bol nişasta ile açabilirsiniz. 
  • Damak tadınıza göre istediğiniz dondurmayı kullanabilirsiniz.
Yorumlar
avatar
zümra SORU 04 Ocak 2024, 22:04
mikrodalgaya kaç derecede atıyoruz
avatar
Lezzet Dergisi SORU 05 Ocak 2024, 14:31
Merhaba, 180 derece yeterli olacaktır. Hamuru 30 saniyelik aralıklarla pişirin ve her seferinde katlamayı unutmayın.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo