Fındık Ve Erikli Çikolata Topları

Fındık Ve Erikli Çikolata Topları
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fındık Ve Erikli Çikolata Topları için

Malzemeler

  • 210 g fındık
  • 170 g çekirdeği çıkarılmış kuru erik
  • 70 g fındık ezmesi
  • 2 çay kaşığı vanilya özütü
  • 80 g eritilmiş bitter çikolata
  • 24 adet fındık (Ortasına koymak için)

Kaplama için:

  • 1 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 170 g eritilmiş çikolata
Fındık Ve Erikli Çikolata Topları

Nasıl Yapılır

  1. Fındıkları mutfak robotunda iyice parçalanana kadar çekin, yarısını ayırın. Kalanına kuru erikleri, fındık ezmesini, vanilya özünü ve çikolatayı ekleyerek güzelce karışana kadar tekrar çekin. Karışımdan 1’er tatlı kaşığı kadar alarak her birinin ortasına 1 tane fındık yerleştirerek 24 adet top oluşturun.
  2. Kaplama için ayırdığınız çikolatayı ve yağı bir kasede karıştırın. Yaptığınız topları teker teker çikolataya batırın. Fazlalığı atmak için hafifçe vurun. Ayırdığınız çekilmiş fındıkları üzerlerine serpiştirin ve 30 dakika kadar buzdolabında bekletip iyice soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo