Vegan Çikolatalı Kek

Vegan Çikolatalı Kek
30 Ekim 2024

Zengin kakao aroması ve nemli dokusuyla bu vegan çikolatalı kek, bitkisel beslenmeyi tercih edenler için harika bir seçenektir! Kolayca temin edilebilen malzemelerle hazırlanan bu tatlı, her lokmada mutluluk sunacak. Şef Umut Reçber, vegan gününe özel tarifini bizlerle paylaştı. İşte vegan çikolatalı kek tarifi:

Çikolatalı Kestaneli Vegan Mousse tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon vegan çikolatalı kek kaç kaloridir?

Bir porsiyon vegan çikolatalı kek 230 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Vegan Çikolatalı Kek için

Malzemeler

  • 125 gr un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 120 gr vegan tereyağı
  • 1,5 su bardağı %80 bitter vegan çikolata
  • 1,5 su bardağı elma püresi
  • 1 çay kaşığı vanilya ekstraktı
  • Bir tutam tuz
  • Bir su bardağı yaban mersini
Vegan Çikolatalı Kek

Nasıl Yapılır

  1. Benmari tekniği ile bitter çikolatayı ve vegan tereyağını eritin.
  2. Başka bir karıştırma kabında un, şeker ve vanilyayı karıştırın.
  3. Kuru karışım ile elma püresini ve erimiş çikolatayı pürüzsüz kıvama gelinceye kadar karıştırın.
  4. Sıvıyağ ile yağlanmış kek çemberine dökün ve önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 10 dakika fırınlayın.
  5. Fırından çıkardıktan sonra kabında en az yarım saat dinlendirin.
  6. Daha sonra keki servis tabağına alın, üzerine kakao serpip yaban mersini ile süsleyerek servis edin.

Şef Umut Reçber

Servis Önerisi
  • Keki dilimleyip yanında taze meyveler çilek, muz, frambuaz ile servis edebilirsiniz.
  • Hindistan cevizi sütü veya badem sütü ile yapılmış vegan krema kullanarak kekin üzerine hafifçe gezdirebilirsiniz.
  • Keki dilimledikten sonra üzerine öğütülmüş fındık veya ceviz serpiştirerek lezzetini ve dokusunu artırabilirsiniz.
  • Servis sırasında nane yapraklarıyla süsleyerek kekin görünümünü güzelleştirebilir ve ferah bir aroma katabilirsiniz.
  • Kekin üzerine ince bir pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Tam buğday unu veya glutensiz un kullanıyorsanız, kekin dokusunu ve nemini korumak için doğru oranları kullanmaya özen gösterin.
  • Kuru ve sıvı malzemeleri birleştirirken fazla karıştırmamaya dikkat edin. Karışımın pürüzsüz olması yeterlidir; aşırı karıştırmak, kekin sert olmasına neden olabilir.
  • Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan kullanın. Kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiştir. Aksi takdirde, birkaç dakika daha pişirin.
  • Keki hava almayan bir kapta saklayarak tazeliğini koruyabilirsiniz. Ayrıca, dondurmak isterseniz dilimlenmiş halde dondurmanız daha pratik olacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo