80 g mascarpone peyniri (Oda sıcaklığında
beklemiş)
2 adet portakal kabuğu rendesi (İnce
rendelenmiş)
3 yaprak fesleğen (İnce kıyılmış)
4 g vanilya özü
Kaplama için
200 g beyaz çikolata
Üzeri için
Çikolatalı crumble
Çikolatalı Crumble İle Beyaz Çikolatalı Trüf
Nasıl Yapılır
Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin.
Ayçiçek yağı ekleyip, birkaç dakika karıştırın. Mascarpone peyniri,
vanilya, portakal kabukları ve fesleğeni de ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız karışımı 1 gece ya da en az 4-5 saat buzdolabında bekletin.
Çikolata crumble için un, tereyağı, toz
şeker, toz kakao ve tuzu karıştırın. Parçalı hamur kıvamına geldiği zaman
yağlı kağıt arasında bir merdane yardımı ile açıp fırın tepsisine yayın ve
önceden ısıtılmış 185 derece fırında pişirin. Fırını 10 dakikada bir açıp,
bir çatal yardımı ile ezerek 30 dakika iyice pişirin. Pişen crumble
hamurunuzu kenara alıp soğumaya bırakın.
Çikolatalı peynirli karışımı
buzdolabından çıkarıp 3-5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Parizyen kaşık
ya da çay kaşığı yardımıyla çıkardığınız yuvarlakları elinizle
şekillendirip, yağlı kağıt serili bir tepsiye sıralayın. Eritilmiş beyaz
çikolataya batırıp üzerlerine çikolatalı crumble’lar serpin ve buzdolabına
alıp iyice soğuttuktan sonra servis yapın.
Teşekkür ederiz.